3. Murci gasztro fesztivál

Részletekért kattintson a képre.

Rosé 2020

Új címkével.Igazán gyümölcsös, friss ,ropogós.

Loliense Fehér 2020

Az íze most is kiváló , de -ha lehet ezt még fokozni- a külseje elegánsabb mint valaha.

Fecske Fehér 2020

Friss,gyümölcsös és a Chardonnay helyett Sauvignon Blanc van benne.

A héten megjelent az Első Fecske 2020

A Fecske fehér primőr változata és első töltése a 2020-as évjáratból.
Korán érő fajtákból, zenit,sauvignon blanc és zöldveltelini házasításával.
Kis palackszámmal készült, elérhető a megszokott Fehér Fecske érkezéséig.


A 2016-os Magyar Bormustrán a Pincészetünk Sigillum Loliense fehér 2015-ös tétele kiválóan szerepelt.

Az Arany érem mellett a verseny Csúcs borának is választották.

Jánoshegyi Kékfrankos 2013 az ALCRON étterem kínálatában.

"Örömünkre szolgál, hogy borunkat, a Jánoshegyi Kékfrankos 2013- at, beválogatták a prágai gasztronómia fellegváraként ismert, Michelin csillagos ALCRON étterem kínálatába."

Prague Wine Trophy

Csehországban az összes forgalomban levő Kékfrankos közül a Konyári Jánoshegyi Kékfrankosunk lett a champion-díjas.


PRAGUE WINE TROPHY
BEST WINES OF THE YEAR 2014
PRAGUE WINE CHAMPION
Jánoshegyi Kékfrankos 2011

Honlap: vinorum.cz

CEUCO European Winery 2014

CEUCO: conseil européen des confréries oenogastronomiques, azaz bor és gasztronómiai egyesületek európai szövetsége
tagországok: spanyol-, francia-, olasz-, görög- magyarország, belgium, portugália
Idén mi is elnyertük az European Winery 2014 díjat, két olasz pincészet mellett
egyéb kategóriák: étterem, hotel, artisan brewery
Honlap: www.ceuco.com

Környezetvédelem

Nagy örömünkre szolgál, hogy kezdeményezésünkre a Vendégház és a Pince körüli kb. 2 ha-os kert megkapta a Helyi Jelentőségű Természetvédelmi Terület besorolást.

Top 5 Hazai Úti Cél

Trend Guide / Design 2011 kiadvány a "Top 5 Hazai Úti Cél" kategóriába választotta a Konyári Pincészetet és Vendégházat.

Csúcsbor lett a Jánoshegyi Kékfrankos.

A XII. Pannon Bormustra díjazottjai között Csúcsbor díjat kapott - Vörös kategóriában a pincészetünk Jánoshegyi Kékfrankos 2009 bora A Pannon Bormíves Céh 1999-ben Gál Tibor és Heimann Zoltán borászok kezdeményezésére indította útjára a Pannon Bormustra névre keresztelt borversenyt, elsősorban azzal a szándékkal, hogy lehetőséget biztosítson hazánk kiemelkedő minőségű borainak nemzetközi színvonalú megmérettetésére. A Bormustra mindenkori küldetése, hogy a verseny eredményeinek hazai és nemzetközi kommunikálásával hozzájáruljon a magyar minőségi bortermelés és borfogyasztás fejlődéséhez, továbbá támogassa hazánk legkiemelkedőbb borainak, termőhelyeinek, szőlőfajtáinak és borkészítési stílusainak nemzetközi szintű ismertségét és elismertségét. Az elmút 12 évben az 1000 éves Pannonhalmi Főapátság falai között megrendezett Bormustra a hazai borvilág kiemelkedő eseményévé vált, amelyen nemzetközi és hazai szakértők közösen értékelték a magyar árutermelő borászat élvonalába tartozó termékeket. Mérlegelve az eddig elért sikereket és a jövőbeli fejlődési lehetőségeket, a Céh úgy döntött, hogy megújítja a Bormustrát, amelynek megvalósításához új szervező- és szakmai partnereket is keresett. Ennek megfelelően, a Céh vezetősége a XII. Pannon Bormustra bonyolítását a rendezvényszervezésben kiemelkedő sikereket elért Sziget Kft-re bízta, amely a szakmai feladatokat az In Vino Consulting tanácsadó cég bevonásával látja el. A Bormustra helyszínét továbbra is a Pannonhalmi Főapátság biztosítja. Bővebb leírásért kattintson IDE!

MagyarBrands elismerés

Borászatunk 2010 évben elnyerte Superbrands Magyarország a legkiválóbb magyar márkákat elismerő MagyarBrands elismerést. Oklevél letölthető INNEN (13mb)

Konyári Dániel lett az Év Fiatal Borásza

Egy civil mozgalom kezdeményezésére fiatal borászok és egy borszerető társaság idén először ítélte oda a nem hivatalos, de kitüntető, a szakmán belül elismerésre méltó, míg a nagyközönség előtt ismertséget hozó Év Fiatal Borásza díjat. A kezdeményezés létrehozója a fiatalok között a magyar minőségű borok és borkészítés megismertetését tűzte ki célul.

A 2006-os Sessio lett az év bora

Illata vastag, édes jellegű, fekete bogyós gyümölcsök, fekete tea, lágy vanília összetétellel. Igen komplex, elegáns illat ez. Szájban is elegáns, egyensúlyos, és harmonikus is a brutális test ellenére. A nagy testű, jól megfogalmazott bor mintaképe. Aki birtokolja, elkezdheti fogyasztani. 7 590 Ft – Konyári János 2008-ban megkapta a Év Bortermelője díjat, ha azt mondjuk teljesen megérdemelten, akkor nem is fedjük le a valóságot teljesen. Mi, itt a BORIGO-ban évek óta birtokában vagyunk annak a statisztikai ismeretanyagnak, amit a TOP100-ak szolgáltatnak, és ennek alapján a Konyári Pincészet az egyik olyan kies e hazában, amely tulajdonképpen párévente megérdemelné akár az Akadémia, akár a BORIGO díját, de akármilyen más elismerést is.
Most végre – mondhatjuk magunk is, mert a dolog teljesen digitális – a Konyári Pincészet nyerte Sessio merlot-jával az Év Bora címet. Mert ahogy fent Bálint laci fogalmazott: A nagy testű, jól megfogalmazott bor mintaképe. Mert árban is elérhető és mert komoly palackszámmal készül. És hogy miként? Februári számunkban Konyári János elmondta, álljon itt hát a know how.
„A Sessio merlot-ja zömében egyetlen megújított-kipótolt negyven éves ültetvényről származik. Nagyon keveset hagyunk a tőkén, azt is többször leszedjük zöldszüreten és előszüreten. Kézi szüretet végzünk rekeszekbe, amit három-négy hetes héjon tartás követ 60 hektós fakácikban, amelyekbe csömöszölőgép van beépítve. Kierjedés után még a törkölyön hagyjuk a bort két és fél-három hétig. Itt már be szokott indulni az almasavbomlás, de ha a törkölyön nem zajlik le az egész, a hordóban is folytatódik. Préselés után nagyhordóba tesszük, amikor a durva seprő leülepszik, a bor kishordóba kerül. Itt 12-14 hónapig érnek, a Sessio mindig új hordóban Egy évben kétszerháromszor fejtjük, kóstolgatjuk, esetleg egy kis kénpótlást végzünk, de semmi mást. Amennyire lehet, hagyjuk, hogy a bor magát készítse el, ahol egy kicsit bele kell avatkozni, ott beleavatkozunk. Kivesszük aztán, egy nagyon könnyű derítést kap, amin pihen még egy hónapot, a letöltés után pedig a Sessio 6-7 hónap palackos érlelést kapva kerül forgalomba. A palackos érlelés idejét szeretnénk növelni, de mindig hamar elfogy a bor és ez anyagi kényszer is, mint ismeretes.”
Ilyen egyszerű…

Pannon Bormustra

Az ország egyik legagyobb rangú borversenye, melyen tárpincészetünk vörösbora Konyári Páva 2006 CSÚCSBOR minősítést kapott. Tizedik alkalommal rendezte meg a Pannon Bormíves Céh pannonhalmi borversenyét, amelyen csúcsborok közé bekerült pincészetünk Konyári Páva 2006 bora.

Konyári János lett az Év Bortermelője 2008-ban

A Magyar Bor Akadémia által gondozott cím odaítélésére december 5-én 12 órakor, a Vörösmarty téri Kristály házban került sor. A Balatonboglári borvidék borásza már tavaly is esélyes volt, a címet persze régóta kiérdemelte. Konyári János szép időt húzott le a Balatonboglári Állami Gazdaságnál, ahol 1974-től előbb műszakvezető, később főborász volt egészen 1990-ig. Egy évvel később alapította a St. Donatus Pincészetet, amelynek 2004-ig volt főborásza, ügyvezető igazgatója. Ezzel párhuzamosan 2000-től működteti családi pincészetét, amely hamar a műértő közönség egyik kedvence lesz, jelenleg 30 hektár szőlőn gazdálkodnak. A Konyári pince mellett új fába (tőkébe) is vágja a fejszét, négy éve alapította a rádi Ikon Pincészetet, 50 hektár szőlőterülettel.
A Konyári név főként a Loliensének és a Sessiónek köszönhetően egyértelmű befutó lett a felső kategóriás szegmensben. Rengeteg versenyt nyer mindkét bor, a Loliense 2003 a Concours mondial de Brusselen aranyat kap, ugyanitt a Sessio 2003 Nagy aranyat nyer. A Loliense 2003 Bordeuxban is arat, a Citadelles du Vin de Bordeaux Trophée Prestige-ét viszi el, míg a Sessio 2003 ugyanitt Trophée Excellence-re tesz szert.
Tavaly Frittmann János lett az év borásza, idén az öt legtöbb szavazatot kapott borász Konyári János, Légli Ottó, Lőrincz György Szöllősi Mihály és Vida Péter volt.

Boraink megvásárolhatók Pincészetünknél személyesen vagy  a Bortársaság üzlethálózatában, és rendelhető interneten is.
Elérhetőségük: www.bortarsasag.hu

KapcsolatfelvételVegye fel velünk a kapcsolatot!

Kapcsolatfelvétel

Telefon: (85) 700 037 Fax: (85) 700 096
E-mail: info@konyari.hu

Borvásárlás és borkóstolás:
Hétfő - Péntek: 08:00-16:00
Szombat:Zárva
Vasárnap: Zárva

Számlázás:
Hétfőtől péntekig: 08:00-16:00

A borkóstoláshoz előzetes bejelentkezés szükséges a +36/30/277-23-21 telefonszámon. 

Információ

GPS koordináták: 46.752622, 17.701480

Cím

Konyári pince
H-8638 Balatonlelle, Külterület, Hrsz.:0113/7 (Kishegy)

Térképen
 
Majthényi Présház Étterem
Tel.: +36/20/968-23-97
Balatonlelle-Kishegy