A 2006-os Sessio lett az év bora

Illata vastag, édes jellegű, fekete bogyós gyümölcsök, fekete tea, lágy vanília összetétellel. Igen komplex, elegáns illat ez. Szájban is elegáns, egyensúlyos, és harmonikus is a brutális test ellenére. A nagy testű, jól megfogalmazott bor mintaképe. Aki birtokolja, elkezdheti fogyasztani. 7 590 Ft – Konyári János 2008-ban megkapta a Év Bortermelője díjat, ha azt mondjuk teljesen megérdemelten, akkor nem is fedjük le a valóságot teljesen. Mi, itt a BORIGO-ban évek óta birtokában vagyunk annak a statisztikai ismeretanyagnak, amit a TOP100-ak szolgáltatnak, és ennek alapján a Konyári Pincészet az egyik olyan kies e hazában, amely tulajdonképpen párévente megérdemelné akár az Akadémia, akár a BORIGO díját, de akármilyen más elismerést is.
Most végre – mondhatjuk magunk is, mert a dolog teljesen digitális – a Konyári Pincészet nyerte Sessio merlot-jával az Év Bora címet. Mert ahogy fent Bálint laci fogalmazott: A nagy testű, jól megfogalmazott bor mintaképe. Mert árban is elérhető és mert komoly palackszámmal készül. És hogy miként? Februári számunkban Konyári János elmondta, álljon itt hát a know how.
„A Sessio merlot-ja zömében egyetlen megújított-kipótolt negyven éves ültetvényről származik. Nagyon keveset hagyunk a tőkén, azt is többször leszedjük zöldszüreten és előszüreten. Kézi szüretet végzünk rekeszekbe, amit három-négy hetes héjon tartás követ 60 hektós fakácikban, amelyekbe csömöszölőgép van beépítve. Kierjedés után még a törkölyön hagyjuk a bort két és fél-három hétig. Itt már be szokott indulni az almasavbomlás, de ha a törkölyön nem zajlik le az egész, a hordóban is folytatódik. Préselés után nagyhordóba tesszük, amikor a durva seprő leülepszik, a bor kishordóba kerül. Itt 12-14 hónapig érnek, a Sessio mindig új hordóban Egy évben kétszerháromszor fejtjük, kóstolgatjuk, esetleg egy kis kénpótlást végzünk, de semmi mást. Amennyire lehet, hagyjuk, hogy a bor magát készítse el, ahol egy kicsit bele kell avatkozni, ott beleavatkozunk. Kivesszük aztán, egy nagyon könnyű derítést kap, amin pihen még egy hónapot, a letöltés után pedig a Sessio 6-7 hónap palackos érlelést kapva kerül forgalomba. A palackos érlelés idejét szeretnénk növelni, de mindig hamar elfogy a bor és ez anyagi kényszer is, mint ismeretes.”
Ilyen egyszerű…

Boraink megvásárolhatók Pincészetünknél személyesen vagy  a Bortársaság üzlethálózatában, és rendelhető interneten is.
Elérhetőségük: www.bortarsasag.hu

KapcsolatfelvételVegye fel velünk a kapcsolatot!

 

Kapcsolatfelvétel

Telefon: (85) 700 037 Fax: (85) 700 096
E-mail: info@konyari.hu

Borvásárlás és borkóstolás:
Hétfő - Péntek: 08:00-16:00
Szombat:Zárva
Vasárnap: Zárva

Számlázás:
Hétfőtől péntekig: 08:00-16:00

A borkóstoláshoz előzetes bejelentkezés szükséges a +36/30/277-23-21 telefonszámon. 

Információ

GPS koordináták: 46.752622, 17.701480

Cím

Konyári pince
H-8638 Balatonlelle, Külterület, Hrsz.:0113/7 (Kishegy)

Térképen
 
Majthényi Présház Étterem
Tel.: +36/20/968-23-97
Balatonlelle-Kishegy